Ambassade van België in Tsjechië
Home Consulaire diensten

Consulaire diensten

De consulaire afdeling van de Belgische Ambassade is open voor het publiek voor de dienstverlening waarvoor de aanwezigheid van de burger absoluut vereist is (aanvraag paspoort, aanvraag voorlopig paspoort, levensbewijs, aanvraag identiteitskaart met vingerafdrukken (eID/ kids ID), legalisatie handtekening) Voor deze diensten wordt u enkel op afspraak ontvangen.

Voor aanvraag van het paspoort en de identiteitskaart (eID/ kids ID) en het levensbewijs kunt u een afspraak online maken.

Voor levensbewijs, legalisatie handtekening, aanvraag voorlopige paspoort kunt u een afspraak per email of per telefoon maken. U kan zich niet aanmelden aan het loket.   

Alles wat per mail of per post kan geregeld worden, wordt uitsluitend zo geregeld. U kan er dan ook online geen afspraak voor maken en u kan zich niet aanmelden aan het loket.
inschrijving: dit kan per post, per e-mail of via de website e-consul
aangifte geboorte, huwelijk,…: per post of e-mail
adreswijziging: per post of e-mail

Per post: Consular Section Embassy of Belgium in Prague Valdštejnská 6, 118 01 Prague 1

Per e-mailprague@diplobel.fed.be

Per telefoon: +420 257 533 524/525, ext. 11 voor de consulaire afdeling (9:00 - 12:00, 14:00 - 16:00).

 

Online afspraken – uitleg

Indien u meerdere afspraken wenst aan te vragen voor verschillende procedures of voor meerdere leden van uw familie dient u voor elke procedure per persoon een afspraak te nemen. Als u bijvoorbeeld wenst  een reispas voor uzelf en een Kids-ID voor uw kind aan te vragen dan is de procedure als volgt: op de eerste pagina selecteert u onderaan de optie "ik neem een afspraak voor iemand anders". Op de tweede pagina krijgt u vervolgens de optie zijn/haar naam ook in te vullen. Bij het selecteren van de diensten, gelieve vervolgens "aanvraag paspoort", "Kids-eID" aan te duiden.

Gelieve voor uw bezoek op de Ambassade de volgende instructies in acht te nemen:

  • Meld u zo kort mogelijk vóór het tijdstip van uw afspraak aan en kom uitsluitend met de personen die ook een afspraak hebben
  • Indien u de laatste twee weken ziek was of ziektesymptomen vertoonde wordt u verzocht niet langs te komen. Dit is tevens van toepassing indien u samenwoont met iemand die ziek is of onlangs contact heeft gehad met iemand die COVID-19 klachten had.
  • Controleer bij voorkeur uw temperatuur alvorens u naar de ambassade te begeven.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht  en houd 1,5m afstand.
  • Bij het betreden van de ambassade ontsmet u uw handen met de beschikbare alcoholgel.

 

Welke diensten kunt u van de Belgische consulaire ambtenaren verwachten?

Welke diensten mogen de consulaire ambtenaren NIET geven?