Ambassade van België in Tsjechië

België in Tsjechië

Welkom op onze website!

 

Lokaal nieuws

Het coronavirus Covid-19 in Tsjechië

Verandering werkwijze loket

Update 17.3.2020

Door de noodtoestand die uitgeroepen werd door de Tsjechische regering met beperking van de bewegingsvrijheid van alle personen op het Tsjechisch grondgebied en om op geen enkele wijze bij te dragen aan de verspreiding van het coronavirus verandert de werkwijze van het consulaat:

Voortaan kunt u zich uitsluitend aan het loket aanbieden na afspraak. Deze afspraak kunt u maken per email of per telefoon. Tijdens dit contact zal uw vraag onderzocht en op hoogdringendheid beoordeeld worden. 

Email: prague@diplobel.fed.be

Tel.: +420 257 533 525,  +420 257 533 524

Reisverbod

Wegens het risico om geblokkeerd te geraken worden door de FOD Buitenlandse Zaken alle reizen naar het buitenland afgeraden. 

Meer informatie hier

Noodtoestand

De regering van de Tsjechische Republiek roept met ingang van 14 maart 2020  (00.00) de noodtoestand uit.

• Reizigers die vertrekken vanuit België mogen vanaf 14 maart 2020 (12.00 uur) Tsjechië niet binnenkomen. Deze maatregel is ook van toepassing op reizigers uit de volgende landen: China, Italië, Korea, Iran, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Zweden, Groot-Brittannië, België, Oostenrijk.

• Het is Belgen die in Tsjechië verblijven (verblijfsvergunning) verboden om een van de bovengenoemde landen te bezoeken, inclusief België. Als ze dat doen, kunnen ze niet terugkeren naar Tsjechië.

• Mensen die als toerist in Tsjechië verblijven, zijn niet verplicht het land te verlaten. Als ze dat doen, kunnen ze niet terugkeren.

• Toeristen die in Tsjechië verblijven, kunnen het land verlaten.

Link naar meer informatie op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Tsjechië en op de website van het Ministerie Buitenlandse Zaken van Tsjechië.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook ten zeerste aan uw reis te registreren via Travelersonline 

Het wordt aanbevolen om de instructies van de lokale autoriteiten te volgen, en/of de instructies op de site van het Tsjechische Ministerie van Gezondheid.

Nieuws

29 Mar

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

28 Mar

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

27 Mar

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin (MR) gaf deze namiddag opnieuw een update over de Belgen in het buitenland.

26 Mar

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), gaf deze namiddag een stand van zaken over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

25 Mar

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin heeft deze namiddag om 17.00 u. gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.